Stein og syreholdige væsker.
 

Marmor og kalkholdige steintyper

Polerte plater av marmor og andre kalkholdige steintyper tåler ikke syrer. Syrene reagerer med kalken i steinen og overflaten forandrer seg. Selv svake syrer som utblandet eddik, sitronsyre og lignende kan etterlate seg merker. På utsatte steder, der det er fare for at steinflaten kan komme i kontakt med slike stoffer, bør steinen behandles med et steinbehandlingspreparat før den tas i bruk. Det beste er å ikke bruke denne steintypen i slike områder. 
Skulle allikevel uhellet være ute, må steinflaten slipes og poleres på nytt for å få tilbake glansen.

Granitt

Granitt reagerer som regel ikke på syrer og tåler aggressive miljøer mye bedre enn marmor. Granitt egner seg derfor godt på kjøkken, et sted vi søler med mange væsker.

ADVARSEL! " Der er en syre som vil skade granitt. Den vil etse, lage groper og gjøre granittflaten død og kjedelig. Syren er kjent som hydrogenfluorsyre (HF) og blir brukt i mange rustfjerningsprodukter. Opplever du etsning på granittflater, sjekk merkingen på produktet du bruker og se om det inneholder hydrogenfluorsyre. Hvis dette er tilfelle må du kanskje reparere granittflaten.

Tilbake til Steinbehandling og vedlikehold